maandag 20 oktober 2014

Italiaanse bollen

Ingrediënten

- 500 gr bloem
- 1 tl zout
- 1,5 tl gist
- 1,5 el suiker
- 45 gram roomboter
- 1 ei (los geklopt)
- 1, 5 el melkpoeder (geen koffie creamer, maar echt melkpoeder!)
- 200 ml lauw warm water (kan meer of minder zijn)
- kruiden boter
- rode ui
- tomaat
- olijven
- bruschetta kruiden
- parmezaanse kaas (geraspt)
- mozzarella kaas (geraspt)
- gewone kaas (geraspt)

Werkwijze:

Stap 1: Mix alle ingrediënten samen en kneed dit zo'n half uur samen.
Stap 2: Zet het op een warme plek voor een uur of langer.
Stap 3: Maak er 6 bollen van. Je kan er ook meer van maken. Ik wilde ze lekker groot hebben.
Stap 4: Snijd de uien in ringen en bak ze voor een paar minuten
Stap 5: Snijd de tomaten en olijven.
Stap 6: Zet de bollen alvast op de bakpapier en smeer kruidenboter op de broodjes.
Stap 7: Strooi er bruschetta kruiden overheen.
Stap 8: Voeg nu wat ui, tomaat en olijven toe
Stap 9: Strooi wat mozzarella, parmezaanse en neutrale kaas over de rest heen.
Stap 10: Doe ze in de oven en laat ze daar een uur zitten. Zet de oven nog niet aan. Ze gaan weer rijzen.
Stap 11: Haal ze weer uit de oven en zet de oven nu op 200 graden.
Stap 12: Als de oven warm is zet je de broodjes in de oven. Doe dit voor zo'n 12 tot 15 minuten.

Bron: http://www.najatskeuken.blogspot.be/

 
smakelijk xxx
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten