maandag 20 oktober 2014

Gebraden worst in biersaus

Ingrediënten:

Gebraden worst
4  verse worstjes (varkensvlees)
2  vastkokende aardappels
- 2  rode uien
-1 teentje knoflook
-20 g boter
-1 el bloem
-1 flesje pils
-1 el bruine basterdsuiker

Werkwijze:

Breng de worsten in water aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat ze circa 5 minuten wellen. Dep ze goed droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de boter en bak de worst zachtjes aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak het mee. Bestrooi de worsten met bloem en bak ze kort mee, zodat de bloem gaar wordt. Blus af met bier en voeg de aardappelfrietjes toe. Voeg de suiker en worcestersaus toe en laat het gerecht circa 20 minuten stoven tot de worsten en aardappelen gaar zijn. Hak de peterselie en voeg deze op het laatst toe.

Bron: Rudolph van veen



Smakelijk xxx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten