maandag 20 oktober 2014

gevulde broodjes

Ingrediënten:

Deeg ingrediënten
 - 350 gr bloem
 - 1 tl zout
 - 1,5 tl gist
 - 2 el suiker
 - 45 gram roomboter
 - 1 ei (los geklopt)
 - 145 ml melk (baby warmte)
Vulling van het broodje:
 - 2 Blikjes tonijn
 - blikje tomaten puree
 - 1 rode paprika
 - 1 rode ui
 - hete groene olijven
 - cheddar kaas
 - kaas
Top van het broodje:
 - kruiden boter- rode ui- tomaat- olijven- bruschetta kruiden- parmezaanse kaas (geraspt)- mozzarella kaas (geraspt)- gewone kaas (geraspt)

Werkwijze:

Stap 1: Mix alle deeg ingrediënten samen en kneed dit zo'n half uur samen.
Stap 2: Leg het weg op een warme plek voor een uur of langer.
Stap 3: Snijd de paprika en rode ui fijn. De olijven, ui en tomaat snijden we in schijven.
Stap 4: Als het deeg is gerezen maak je er 5 bollen van.
Stap 5: Smeer de bollen in met wat zonnebloem olie. Zo zijn ze makkelijker uittrekbaar.
Stap 6: Druk de bol met je eigen hand plat. Gebruik je vingertoppen hiervoor. We willen een dunne platte ronde pannenkoek.
Stap 7: Smeer wat tomatenpuree in het midden van de ronde pannenkoek.
Stap 8: Zet er een plakje kaas op en doe er wat tonijn en groentes bij.
Stap 9: Strooi er wat bruschetta kruiden overheen en maak het af met een plakje cheddar kaas.
Stap 10: Vouw het deeg in viervoud naar elkaar toe.
Stap 11: Leg ze op een bakplaat (vergeet het bakpapier niet).
Stap 12: Smeer de top van de broodjes in met kruidenboter.
Stap 13: Bak de schijfjes ui voor een paar minuten met een scheutje olie.
Stap 14: Doe een schijfje tomaat en olijven over de broodjes heen.
Stap 15: Strooi nogmaals de bruschetta kruiden over het broodje heen.
Stap 16: Voeg nu wat ui, tomaat en olijven toe
Stap 17: Strooi nu de mozzarella, parmezaanse en neutrale kaas over de rest heen.
Stap 18: Doe ze in de oven en laat ze daar een uur in zitten. Zet de oven nog niet aan. Ze gaan weer rijzen.
Stap 19: Haal ze weer uit de oven en zet de oven nu op 200 graden Celsius.
Stap 20: Als de oven zijn warmte heeft bereikt leg je de broodjes in de oven. Laat ze erin voor zo'n 14 tot 18 minuten.
 Als de broodjes klaar zijn, bedek het met een doek want zo blijven ze lekker zacht!
Instructievideo: http://youtu.be/gvyhVVOTPoU
Bron: http://www.najatskeuken.blogspot.be/

 
Smakelijk xxx





Geen opmerkingen:

Een reactie posten