maandag 20 oktober 2014

Golabki (pools gerecht)

Ingrediënten:


• 1 ei
• 1 grote ui
• 100 gemengd gehakt
• 1 snuifje laurierpoeder
• peper, zout, paprikapoeder
• 100 g rijst
• 1 witte kool

Bereiding:

Kook de rijst en hou die apart.
Snij vanonder de cirkel van de witte kool los.
Breng licht gezouten water aan de kook.  Dompel daarin de witte kool.
Maak de bladeren los zonder ze te scheuren.  Laat uitlekken en afkoelen.
Druk met een stamper de centrale bladnerf plat. Zet apart.
Meng in een kom de rijst met het vlees, de ui, het ei, zout, peper, paprikapoeder en laurierpoeder.
Leg op elk koolblad 1 eetlepel vulling. Vouw de evenwijdige buitenste randen naar binnen en rol de blaadjes stevig op. Druk met de vingers de uiteinden naar binnen.
Schik de rolletjes in een bakpan.
Maak een tomatensaus naar believen.
Bedek de rolletjes tot de helft met deze saus. Sluit de pan af met een deksel. Laat op een zacht vuur 40 à 45 minuten pruttelen.

 
smakelijk xxx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten