maandag 20 oktober 2014

Ciabatta croque Monsieur

Ingrediënten:

1 1/4 cups volle melk
 2 eetlepels ongezouten boter
 3 eetlepels gewone bloem
 3 eetlepels verse thijmblaadjes
 Grof zout
 Vers gemalen peper
 1 ciabattabrood
 3 eetlepels Dijon monsterd
 340 gr hesp
 4 cups gemalen Gruyère kaas
 1 cup fijn geraspte Parmezaan

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de melk op medium vuur gedurende ongeveer 5 minuten tot ze heet is.
Smelt de boter in een andere pan op medium vuur, voeg bloem toe en klop om te mengen. Kook zo ongeveer 2 minuten terwijl je af en toe roert.
Voeg 1 1/2 eetlepels thijm toe en dan geleidelijk aan de melk.
Laat het ongeveer 2 minuten sudderen terwijl je klopt.
Neem van het vuur, voeg 1 theelepel zout en ongeveer 1/2 theelepel peper.
Snij de bovenste korst van het brood.
Snij het brood horizontaal doormidden.
Vul het brood met de mosterd, hesp en de helft van de Gruyère.
Laat het toasten op bakpapier tot de kaas gesmolten is en het bovenste goudbruin.
Neem uit de oven.
Verwarm de grill voor.
Smeer de bechamel over de top en bestrooi met de overige kaas.
Grill tot hij goudbruin is en bubbeltjes maakt, ongeveer 6-7 minuten.
Haal uit de oven, werk af met nog wat peper en de overgebleven thijm.
Laat 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.

Bron Tamara Reynders (kookboek op Facebook)
 
Smakelijk xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten