maandag 20 oktober 2014

Babi pangang

Ingrediënten:

Voor het vlees
1kg varkensnek (stuk)
Zout (ongeveer een eetlepel)
2 hele steranijs
1 theelepel vijfkruidenpoeder
Scheut donkere sojasaus
olie of reuzel om te frituren

Voor de saus
scheutje (zonnebloem)olie
50 gram boter
4 tot 5 volle eetlepels bloem
1 liter water
groot blikje tomatenpuree
1 eetlepel suiker (wil je een zoete saus dan meer)
1 eetlepel sambal
1 theelepel zout
scheut azijn
aardappelzetmeel of maïzena

Bereiding:

Voor het vlees:
1.Ruim water aan de kook brengen, alle ingrediënten toevoegen.
2.Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken, vlees mag nog net niet uit elkaar vallen.
3.24 uur af laten koelen, dan in plakken van ongeveer een centimeter dik snijden. Plakken frituren in hete olie tot zich een knapperig randje vormt. Dit kan in iedere frituurolie, maar het lekkerste is reuzel.
4.Op houten plank met platte kant van een bijltje de plakken pletten en in repen snijden.

Voor de saus:
5.Smelt de olie en boter in een steelpan op laag vuur. Voeg al roerend de bloem toe om zo een roux te maken. Water, tomatenpuree, suiker, sambal, zout en azijn toevoegen. Aan de kook brengen en op dikte brengen met een papje van aardappelmeel en een beetje water.
6.Serveer het vlees met de saus.

Bron: all recepis

 
Smakelijk xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten