- 1 grote wortel
- 250 gr porei
- lente ui (alleen het hard gedeelte)
- 100 gr erwtjes
- 250 gr selder
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 2 eieren
- 250 gr hamblokjes
- 400 gr rijst (roerbakrijst)
-1 soeplepel ketjab manis
- 1 teelepel sambal
11 teelepel sojasaus
- 1 zakje nasikruiden vb van knorr
Bereiding:
Bereidingswijze
Voorbereiding:
1) Kook de rijst zoals op de verpakking staat
2) roerbak de eieren
1) Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
2) Maak de prei, lente ui, selder, ui en wortel schoon en snijd ze in kleine stukjes.
3) Verhit de boter of olie in een wok en bak het nasivlees rondom bruin.
4) Voeg de groenten en de erwtjes toe en wok ze goed.
5) Pers de look uit erop.
6) Schep de nasikruiden erdoor (droog laten) en voeg al omscheppend de rijst in gedeelten toe.
7) Bak de nasi goreng al omscheppend tot de rijst geheel bedekt is met de kruiden en het gerecht door en door warm is.
8) Breng de nasi goreng op smaak met ketjap, soja en sambal.
9) voeg het roerei erbij.
bron: smulweb
smakelijk xxx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten