woensdag 22 oktober 2014

Gebakken zalm met erwtenrisotto en gekonfijte tomaten

Ingrediënten

Voor 4:
 2 koppen arboriorijst
 1 middelgrote fijngesneden ui
 olijfolie
 2 dl droge witte wijn
 ongeveer 2 l gevogeltebouillon
 200 g verse erwten
 4 stuks zalmfilets van 120 g elk
 boter
 peper en zout
 1,5 dl room
 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
 2 el fijngesneden verse dragon
 100 g gekonfijte tomaten op olijfolie (uitgelekt en grof gehakt)
 fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze :

Fruit de rijst met de fijngesneden ui 5 min. op laag vuur in olijfolie. Roer geregeld om. Blus met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat inkoken, onder regelmatig roeren. Voeg bouillon toe zolang de rijst niet gaar is. Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Mix de helft fijn en hou beide delen warm. Bak de zalm net gaar in boter, kruid met peper en zout. Meng de room en de Parmezaanse kaas onder de risotto tot een smeuïg geheel. Voeg dan de erwtenpuree en de hele erwten toe en werk af met fijngesneden dragon. Kruid met peper en zout. Serveer met de zalm en werk af met grof gesneden gekonfijte tomaten en fijngesnipperde peterselie.


Smakelijk xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten